Vacature Rehobothschool leerkracht groep 1/2 (wtf 0.6)

Ben jij op zoek naar een school waar de dingen net een beetje anders gaan? Naar een klein team waar je met en van elkaar leert? Naar een plek waar we ons altijd afvragen waarom we dingen doen en wat het bijdraagt aan het welzijn van onze leerlingen en ons werkgeluk? Een plek waar jij de leerlingen van groep 1/2 begeleidt, ziet wat ze in huis hebben en ze een fantastisch eerste basisschooljaar bezorgt? Dan zoeken wij jou! 

 

Leader in me  

Op onze mooie school in Naarden werken wij met de ‘Leader in me’-aanpak. Deze aanpak draait om zeven gewoonten die de basis vormen om te groeien en effectief te zijn. Dit is gebaseerd op het boek ‘The seven habits of highly effective people’ van Stephen Covey. Klinkt best complex, maar dat valt reuze mee. In de praktijk betekent het dat we onze leerlingen waardevolle uitgangspunten meegeven en vanuit die uitgangspunten ons onderwijs inrichten. Denk aan: ‘Wees pro-actief’, ‘Begin met het einddoel voor ogen’ en ‘Eerst begrijpen, dan begrepen worden’.     

 

Leren van en met elkaar 

De ‘Leader in me’-aanpak passen we ook toe binnen ons team. Dat betekent denken in mogelijkheden, en kritisch blijven op het einddoel. We gebruiken daarbij de leerKRACHT-methodiek om samen te verbeteren en werkplezier te vergroten. Traditioneel vergaderen doen we niet. Met het team bepalen we onderwerpen die we belangrijk vinden, de prioriteiten en de gezamenlijke aanpak om tot een oplossing te komen. Zo hebben we dit schooljaar onder andere ‘bewegend leren’ met elkaar vormgegeven. We creëren ruimte om van én met elkaar te leren, bijvoorbeeld door lessen gezamenlijk voor te bereiden. Ons team is in ontwikkeling, we zijn met elkaar aan het ontdekken wat wel werkt en wat niet. We zoeken een collega die dat met ons mee komt ontdekken.  

 

Natuurlijk begeleiden we jou als nieuwe leerkracht op onze school, zodat jij je de ‘Leader in me’-aanpak eigen kunt maken. Uit ervaring weten we dat dit voor nieuwe collega’s mooie dingen oplevert, omdat je ook veel over jezelf leert. We verzorgen een introductieprogramma van acht weken, er zijn e-learnings voor jou beschikbaar en als nieuwe docent krijg je een maatje. Daarbij vinden we het belangrijk dat er geen onnodige werkdruk ontstaat. De ‘Leader in me’ helpt ons daarbij. We doen namelijk liever een aantal belangrijke dingen heel goed, dan heel veel dingen een klein beetje.  

 

Groep 1/2: een bijzonder jaar

In groep 1/2 stromen kleuters in hun basisschoolperiode. Dit is een belangrijke periode waarin kinderen veel vaardigheden ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat jij hier op een creatieve manier invulling aan geeft zodat de kleuters een goede start maken. Vanuit het team helpen we je daarbij. Je hebt oog voor de verschillen en het gegeven dat elk kind zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo ontwikkelt. Bij voorkeur heb je ervaring met het lesgeven in de onderbouw.

 

De school en het team  
Onze school is gelegen aan de rand van Naarden Vesting op een unieke locatie tegenover het Vestingmuseum, ons gebouw is net helemaal opgeknapt waardoor het een fijne en lichte plek is. Voor de leerlingen is er in de school een gezamenlijk leerplein. De Rehobothschool heeft 8 groepen, 200 leerlingen en een team van 15 mensen. In ons team hebben we een Intern Begeleider, een Remedial Teacher, een lerarenondersteuner en een onderwijsassistent, zij begeleiden, ondersteunen en ontlasten het team van leerkrachten. We werken vanuit een christelijke grondslag, waarbij iedereen heel welkom is op onze school. 

 

Wat bieden we jou? 

  • Bevlogen collega’s, fijne leerlingen en een plek om te groeien, te ontdekken en te ontwikkelen. 

  • Een parttime baan bij de kleuters.

  • E-wise: toegang tot een platform om doorlopend te blijven leren en ontwikkelingen in je vakgebied en op persoonlijk vlak.   

  • Een marktconform salaris. 

  • Een ruime werkkostenregeling, bijvoorbeeld sporten met korting, collectieve verzekeringen, fietsplan en onbelaste reiskosten. 

  • De mix van de kleinschaligheid en persoonlijke omgeving op school en ondersteuning vanuit stichting Proceon, de scholengroep waar de Rehobothschool onderdeel van is. 

Proceon als werkgever 

Proceon Scholengroep gelooft in de kracht van samen leren en ontwikkelen. Dat geldt voor de kinderen op onze scholen en voor de collega’s die bij ons werken. In totaal vallen 17 basisscholen in Het Gooi onder het bestuur van Proceon. Al onze scholen zijn per 2023 aangesloten bij het UNESCO-scholennetwerk. De thema’s vrede en mensenrechten, intercultureel leren, wereldburgerschap en duurzaamheid staan daarbij centraal. Meer weten over Proceon als werkgever? Kijk wat werknemers over Proceon zeggen!  

 

Ben je geïnteresseerd?  

We bieden je graag de mogelijkheid om de sfeer te proeven. Je bent welkom voor een kop koffie (of thee) met onze directeur Idske Witteveen. Onze enthousiaste leerlingen leiden jou graag rond, en als je wilt mag je ook eerst een dagje meelopen. Ben je geïnteresseerd? Dan zien we jouw reactie heel graag tegemoet via onderstaande button. Heb je vragen, of wil je eerst kennismaken? Dan kun je Idske Witteveen bellen via 035-6946240 of mailen naar i.witteveen@proceon.nl.

Ieder kind kan succesvol zijn op het eigen niveau!